Afbudsrejser fra KUN 2.899,- -  Se alle tilbud & afbudsrejser her

Find din rejse
Vejen til guidelivet

Vejen til Guidelivet!

Hej Bloooooggen!

Og velkommen tilbage! Shit hvor tiden den går, hva? Det er jo vildt – men nu er vi endelig tilbage med et nyt og mega spændende (og længe efterspurgt) blogindlæg om verdens bedste job!

Vi har jo tidligere lavet et indlæg om, hvordan det er at være ungdomsguide hos Uptours, men i dag der skal vi snakke om vejen til guidelivet, som den kan se ud og som den i hvert fald har set ud for mig. Så hunger du efter at vide mere om guidelivet? Så læs med!

For mig startede det hele tilbage i 2014, hvor jeg var træt af regnvejr, kedeligt arbejde og grå dage. Jeg var blevet færdig på gymnasiet og der skulle bare ske noget nyt for mig. Så jeg besluttede mig for, at jeg skulle ud og se verden og hvad den bød på af hemmeligheder. Derfor valgte jeg at tage på Guideskole, hvilket var de vildeste, mest udfordrende og uforglemmelige uger af hele mit liv! Det sammenhold, den positivitet, den selvindsigt og livsglæde der var på skolen og som jeg har haft med mig lige siden, ville jeg aldrig være foruden.

Rejseklar?Vores dejlige gæster og guider i Magaluf <3

Derefter fik jeg tilbudt job som børneguide, hvilket jeg var i nogle måneder på skønne Fuerteventura, som gav mig verdens bedste følelse i maven og bekræftede mig i, at jeg havde taget det helt rigtige valg. Det var lige her i denne guideverden, hvor jeg hørte til! Derefter havde jeg en sæson på ski i de franske alper. Det var lidt af et skift i klimaet at gå fra palmer, bikinier og 45 graders varme og nu til ski, voldsomme lag af tøj og minus grader – men det kunne helt sikkert også noget! Og jeg havde nogle hårde og magiske måneder i det franske vinteren over.

Derefter blev jeg tilbudt til komme til skønne Mallorca som destinationschef, hvilket jeg ikke kunne sige nej til! Det var igen nye udfordringer og jeg var langt fra klar til at komme hjem til kolde og kedelig Danmark på det tidspunkt, så jeg drog afsted og havde en helt anerledes sæson. Denne gang havde jeg primært ældre gæster, så den stod på 9-retters middag med dem hver fredag ved ankomst, grill-aftner og masser af vikingespil på stranden. Det var super hyggeligt, men efter mange måneder der, kunne jeg godt mærke, at jeg trængte til forandring! Så jeg pakkede min kuffert, lukkede sæsonen ned og tog videre til det græske, hvor jeg hjalp dem med at lukke deres sæson ned. Herefter gik turen hjem til Danmark, hvor jeg var på ”ferie” i ca. 2 måneder, før jeg fik mit livs hidtil bedste tilbud!

Jeg blev ringet op af guidechefen for Uptours, som tilbød mig et job som ungdomsguide og i Sunny Beach. Først rystede jeg noget på hovedet og forstod slet ikke, hvad jeg skulle sige til det. Jeg havde altid sagt, at jeg aldrig skulle være ungdomsguide og aldrig skulle til Sunny Beach, fordi man har hørt og set så mange dårlige ting om det sted og jeg følte nok heller ikke, at jeg var vild nok til det sted. Men jeg har aldrig sagt nej til en god udfordring, så jeg pakkede mine ting sammen igen og satte mig ombord på flyet til Sunny Beach og havde ingen anelse om, hvordan det ville ændre mit liv.

Fra første gang jeg satte mine fødder på Flowerstreet og særligt på Den Glade Viking, kunne jeg bare mærke, at det var noget helt særligt. At få lov til at feste hver dag på det sted og så med verdens bedste gæster og kollegaer, heldigere bliver man vist ikke! Jeg elsker den her branche så meget, fordi den er så speciel. Jeg har efterhånden prøvet alle grene af rejsebranchen, men jeg har stadig nu flere år efter, hvor jeg har været i Sunny Beach endnu en sæson og i Ayia Napa, aldrig oplevet noget som den her branche. Det sammenhold som vores gæster de får, er helt vildt at opleve og det sker bare på en uge, men mange finder venner, som de vil have resten af deres liv. Guidernes tæthed og samarbejde er også noget helt unikt, fordi man arbejder så tæt sammen og man bliver presset på så mange parameter.  

Den her ungdomsbranche og de her ungdomsrejser, de kan simpelthen så meget mere, end hvad folk tror og vil give dem lov til! Det handler om fællesskab, fællesfølelse og følelsen af bare at være. Kunne efterlade de kedelige og trælse tanker derhjemme og så bare drikke en kold fad, kigge ud over sandet og det krystalblå hav, mens du bare er til stede. Mens du står på Den Glade Viking, hvor bassen spiller derud af, drinks bliver langet over baren og du bare kan danse hele natten lang – det er fandme en følelse, som jeg savner hver eneste dag jeg er hjemme i Danmark!

// Camilla, Guide