Find din rejse
Coronavirus - Spørgsmål og svar

Coronavirus og rejser - FAQ

En god, tryg og sikker ferie! 

Vi har lavet denne side med information for at give vores kunder forsikring om, at vi sætter vores gæsters sundhed og sikkerhed over alt andet. Vi vil herunder gennemgå og give svar på spørgsmål som relaterer sig til de forskellige faser på rejsen. 

I vil blandt andet kunne læse om hvad vi, flyselskaberne og hotellerne gør for at sikre jer en sikker og dejlig ferie

Vi er med jer hele vejen, for nu skal vi sku ned og hygge os!

1. Derfor kan du rejse trygt

Det er vigtigt for os, at du som gæst med Uptours under hele din ferie følee dig tryg og sikker.

Derfor kan du altid være HELT sikker, at vi kun rejser afsted, hvis der er en række ting som er opfyldt. Det et blandt andet: 

 • De danske myndigheder (Statens Serum Institut, Udenrigsministeriet og Sundhedsministeriet) har sagt god for, at det er at trygt at rejse til dit rejsemål.

 

 • Sundhedssituationen er under kontrol på det rejsemål, hvor du skal til.

 

 • Du skal ikke i karantæne, hverken før, under eller efter din rejse.

 

 • Strande, barer, butikker, restauranter m.m. har åbent.
2. Rejseforsikring på ferien

Når kriterierne i tidligere afsnit er opfyldt, som de vil være før vi sender jer afsted, så dækker stort set alle rejseforsikringer helt som normalt og som før COVID19. Det betyder i praksis at:

 • Du er dækket jf. forsikringspolicen hvis du bliver syg eller kommer til skade under din rejse.

 

 • Du er også dækket af COVID19-relaterede skader. 


Vi anbefaler dog at du tjekker op på din rejseforsikring, bare for en sikkerheds skyld. Har du bestilt en rejseforsikring gennem os, så vil du være dækket helt som normalt af din Rejseforsikring. Vi samarbejder med nemlig Europaeiske ERV. Læs eventuelt mere her.

Det er vores opfattelse at langt de fleste andre rejseforsikringer i markedet dækker tilsvarende.

3. Forberedelse før ferien starter

Vi som rejsebureau og vores hoteller har forberedt os grundigt, således at vi kan byde jer velkommen på en tryg og sikker rejse. Hygiejne er et nøgleord i denne forbindelse.

Vi har som rejsebureau gjort følgende som forberedelse til ferien:

 • Sørget for at alle vores guider inden afrejse er testet for COVID19, med et negativt testresultat.

 

 • Vi har på forhånd forlangt af alle vores samarbejdspartnere på rejsemålet, at der skal holdes ekstra god hygiejne, som indebærer løbende og grundig rengøring og desinfektion af overflader mv..


Samtidig vil vi gerne opfordre dig som gæst til at gøre følgende som forberedelse til rejsen:

 • Tjek op på din rejseforsikring inden du rejser afsted.

 

 • Brug håndsprit og vask dine hænder regelmæssigt.

 

 • Sørg evt. for at have pakket mundbind, da du skal bruge det i lufthavnen.

 

 • Hvis du har mulighed for det, så få evt. foretaget en COVID19 test forud for afrejsen – du kan bestille en tid gratis ved at kontakte din læge eller på www.coronaprover.dk  
4. I Lufthavnen og på flyet

Det vil som udgangspunkt ikke være så meget anderledes i lufthavnen i forhold til hvad du normalt vil opleve. Så du kan være helt tryg og rolig! :)

Der er dog alligevel nogle få ting, som man skal være opmærksom på. 

 • Vi anbefaler at I er i ekstra god tid i lufthavnen, da ekstra ventetid må påregnes.

 

 • Husk mundbind, da det er obligatorisk at bære mundbind i lufthavnene – både på ud og hjemrejse.

 

 • Følg sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand og håndhygiejne.

 

 • Følg altid skiltningen og personalets anvisninger i lufthavne og på flyet


Godt råd:

Man kan købe mundbind i lufthavnen, men der kan risikere at være udsolgt. Så vi anbefaler at I har købt et rigeligt antal mundbind forinden i møder op i lufthavnen. I skal nemlig som sagt bruge mundbind på flyet. 

I øvrigt vil det på flyveturen ikke være muligt at købe mad eller drikkevarer af hensyn til COVID-19, da flyselskabet tager deres ansvar meget seriøst – blandt andet derfor bliver kabinen både før og efter en afgang grundigt rengjort og desinficeret!

Alle ovenstående initiativer er taget udelukkende for din sikkerhed som gæst, så du og dine medrejsende kan komme trygt og sikkert ned til rejsemålet, hvor der venter masser sol og sommer, kolde drinks og selvfølgelig en festlig atmosfære!

5. Fester og arrangementer

Vi vil som ALTID sørge for, under den gældende lokale lovgivning, at kunne give jer fuld værdi for pengene i vores fest- og arrangementspakker. I kan være helt sikre på at i får fuld værdi for pengene!

Vi er i øjeblikket i FULD gang med at tilrettelægge et fuldstændig vanvittigt program som på en og samme tid både tager hensyn til at i får en sindssyg fed oplevelse og værdi for pengene – samtidig som vi på forsvarlig vis overholder de lokale myndigheders love og anvisninger. God hygiejne og sund fornuft er i højsædet.

Vi er næsten klar med det hele, og vi er netop ved at lægge sidste hånd på det – og vi vil godt allerede nu afsløre at det bliver MEGA FEDT! 

I forlængelse af ovenstående, så har vi selvfølgelig også været i dialog med Den Glade Viking for at høre hvad de gør for at sikre sig at vores gæster forsvarligt kan besøge det store skandinaviske diskotek.

De har netop fortalt os at de pt. arbejder med en VILDT fed løsning, som både sikrer vores gæster den fedeste festoplevelse – og på samme tid prioriterer vores gæsters sikkerhed over alt andet!

Løsningen ser ud til at blive ”DGV – BEACH BAR!”. Forestil dig et rigtigt Beach Party på en stor eksotisk Beach Bar, hvor sommerens sprødeste hits flyder af højtalerne, samtidig som de skandinaviske bartendere servere store spande med alkohol. Nogle danser på baren, som man jo skal gøre når man er på en ferie i Sunny Beach – mens andre danser i sandet under den åbne stjernehimmel. Stemingen er i absolut topklasse, og der er ingen der kommer og lukker festen ned kl.24.00! Festen fortsætter til den lyse morgen. 

På en Beach Bar gælder ikke samme restriktioner som på en natklub, og risikoen for eventuel smittespredning er væsentlig mindre! Der vil være større afstand mellem folk, og udluftningen er meget bedre. Hos DUF-Rejser bakker vi 100% op om den beslutning – både fordi at festen og stemningen er i top, og fordi vores gæsters tryghed, sikkerhed og velbefindende er vores største prioritet!

6. Transferbussen

Vores guider møder jer som sagt lige uden for ankomsthallen, hvor de viser jer i retning af den bus i skal med til jeres hotel. En guide vil følge med på bussen, og inden ombord stigning på bussen så vil der findes håndsprit til alle.

OBS. Alle busser vil være selvfølgelig være grundig rengjort og desinficeret!

7. På Rejsemålet (Sunny Beach)

Ligesom vi i Danmark har en række forskellige regler og råd, som vi skal indordne os under – ja så har de det også i Bulgarien, hvor de går ligeså meget op i jeres sundhed og sikkerhed. Det er vi super glade for, og det også derfor at vi trygt tør rejse dertil!

Når du ankommer til rejsemålet kan du blive bedt om at udfylde et dokument, hvor du beskriver og bekræfter din sundhedsmæssige tilstand etc. Det er hurtig klaret!

Når du er kommet igennem paskontrollen og har fået din bagage, så vil vores guider vente på jer lige uden for ankomsthallen, hvor de byder jer velkommen. 

Vi følger altid de lokale love og anvisninger på rejsemålet. I dag er der ikke forbud mod at barer og restauranter kan holde åbent (de må godt holde åbent!) – og der er heller ingen begrænsninger på åbningstider. Der er dog krav til god hygiejne og passende afstand, og at vi alle helt grundlæggende viser hensyn. Dette er vi jo også vant til fra Danmark, så der er ikke den store forskel!

Vi tror ikke på at det sker, men der kan med kort varsel indføres nye regler/restriktioner, som vi må tage forbehold for.

Vel ankommet til Sunny Beach – Nu skal i bare nyde jeres ferie i fulde drag! :)

8. På hotellerne

Alle hoteller i Bulgarien har høj prioritet af de lokale sundhedsmyndigheder, og hotellerne arbejder under skærpede hygiejne- og afstandskrav. Det er vi ekstremt glade for, for det er vores og jeres sikkerhed for at smittespredning kan undgås!

Det er ikke store ændringer, som har betydning for kvaliteten af jeres ferie – tværtimod! Det betyder at i kan være helt trygge, da der er taget en række forholdsregler, som vi ikke engang tager i Danmark.

Alle vores hoteller overholder de lokale myndigheders retningslinjer. Helt konkret så vil der være større afstand mellem solsenge ved poolen, bordene i restauranten og så vil det være en kok der i buffeten serverer maden på jeres tallerken. Alt sammen for at undgå unødvendig berøring.

Alle værelser vil dagligt blive ekstra grundig rengjort og desinficeret, og der vil findes håndsprit tilgængelig på offentlige områder.

Det gælder om at i skal kunne nyde jeres ferie – og med disse sikkerhedsforanstaltninger, så kan i blot fokusere på at slappe af og have en god og super dejlig ferie! :)