Find din rejse
Oktober 18 - En dag i uniformen

At være guide hos Uptours

En af de trøjer, som skaber mest mystik, spænding og opmærksomhed på vores rejser, er vores Uptours uniform, som vores dygtige guider bærer på alle vores destinationer.
Når du som guide har trøjen på nede på vores forskellige feriemål, så er der mange spørgsmål, som går igen og derfor tænkte vi, at det var oplagt, at vi fik lavet et indlæg, hvor vi fortæller alt om guidernes arbejde nede på destinationen.
Så har du altid haft en lille guide gemt i maven, eller er du bare nysgerrig over at vide, hvad de laver? Så læs videre og find ud af det!

EN DAG SOM GUIDE

Når du er stået op, børstede dine bisser, redt håret, så det sidder til UG, så hiver du stolt Uptours uniformen ned over hovedet og så kan dagen endelig gå i gang. Det første der sker på vores arbejdsdage er morgenmøde. Her bliver der talt om eventet aftenen forinden, der bliver fortalt sjove historier, gennemgået dagens program og så kan arbejdsdagen ellers gå i gang.

Først er vi rundt og vække alle vores gæster på værelserne. Her bliver der ofte budt velkommen indenfor, hvor vi kan sikrer os, at alle er kommet godt hjem og alt er, som det skal være. Det er også her, vi godt kan lide at hører nogen af røverhistorierne fra nattens løjer :-) Det er noget af det mest hyggelige ved jobbet, hvis man spørger mig, at man lige kommer rundt og siger hej og godmorgen til alle, så vi også er sikre på, at alle kommer op og får noget ud af deres ferie.

Vores største og vigtigste job er, at tage hånd om jer - vores gæster, og sørger for, at alt spiller for jer. Desværre sker der nogle gange nogle uventet ting, hvor guiderne spiller en vigtig rolle i løsningen. Derfor har vi også en guide hver dag, som er 100 % ædru og bærer vores service/nødtelefon, sådan at gæsterne kan få fat på os 24 timer i døgnet, hvis uheldet skulle være uden. Det vil sige, at vi kan gå med gæsterne til lægen, på sygehuset, til politiet osv. Vi står til rådighed hele dagen og natten, og der sker altid noget uventet, så ingen dage er nogensinde ens, når du arbejder som guide.

Hver dag har vi forskellige events, or vi laver rammerne for en god ferie med noget aktion. I dags timer kan der fx. være bådtur, skumfest og den slags dagsfester. Derudover kan der selvfølgelig også være roligere dagsaktiviter såsom volleyball, beer-pong turering, hvor gæsterne kan hygge med guider og gæster under sydens hede. Hver aften vil vi ligeledes fyrer op for fester, hvor vi sørger for alt. Guidernes ansvar er her, at sørger for konkurrencer, drinks og vigtigst af alt for den høje stemning og godt humør.

Uptours guider

DET FEDESTE VED GUIDE JOBBET

Det fedeste ved at være ungdomsguide er helt klart gæsterne - det lyder måske som en kliché, men vores job havde aldrig været nær så spændende, udfordrende og ikke i nærheden af så sjovt, hvis vi ikke havde de gæster, som vi har. Det er mega hårdt, fordi man arbejder mange timer, får lidt søvn, men det gør det virkelig nemmere, så snart festen starter, at gæsterne kommer og er med at lave mange minder, sjove oplevelser og giver os den energi, som guider ikke kan leve uden. Vi bliver venner med vores gæster og ofte tager vi de venskaber med os hjem, og det er virkelig noget specielt!
Vores job havde aldrig været så fedt, hvis det ikke var fordi, at vi har verdens bedste gæster - så tak for jer!

Vi har snakket med tidligere/nuværende gæster og guider. Gæsterne har fortalt, hvad de synes om Uptours-guiderne, og guiderne har beskrevet, hvad de hver og især synes, er det fedeste ved guidejobbet - så det kan I læse om lige nedenunder!

Zandra, gæst i Sunny Beach 2016
“De har de bedste guider! Og har været den bedste ferie jeg har været på længe. Hvis man har spørgsmål så hjælper de en med det samme, der er ikke noget vente tid. Og de er de sødeste!”

 

Thomas, gæst i Magaluf 2017
“En uge spækfyldt med oplevelser og dette kan jeg kun takke guiderne for! Verdensklasse gestus af dem, og hvor jeg dog håber alle andre gæster oplever hvad jeg gjorde.”

 

Rasmus, gæst i Ayia Napa 2018
“Kæmpe tak til guiderne for en fremragende ferie! Deres evne til at få samlet folk og skabe det her sammenhold/fællesskab var imponerende, samtidig med de på trods af lange arbejdsdage konsekvent var i godt humør og altid klar på at fyre den af om aftenen!”

 

Tea, guide I Sunny Beach 2017
“Det som jeg synes er fedest ved at være ungdomsguide er, at man har et helt andet forhold til sine gæster. Det er ikke blot gæster, men venner når de tager fra destinationen igen. Det gør også, at selvom man arbejder meget og altid er på, så har man stadig lyst til være sammen med dem når man så har fri. Hvad enten det så er, at ligge på stranden eller blot tage ud og spise. Det fedt at være ungdomsguide fordi der er altid noget at lave og man har en kæmpe indflydelse på hvad der skal ske dag for dag. Man føler, at man er en del af en større enhed. Og alle ens kollegaer, samt andre guider og dem som arbejder på destinationen alle sammen bliver som en familie for en.”

 

Daniel, guide i Ayia Napa 2018
At være ungdomsguide er måske et af de hårdeste jobs, som man kan finde, men samtidig er det også et af de fedeste jobs, som man kan have. At møde nye fede mennesker og personligheder hver uge, som man får lov til at feste med, hygge med og ikke mindst blive venner med, er sindsygt fedt og noget man kun oplever som ungdomsguide. Samtidig får man et forhold til sine med-guider, som gør, at man ikke bare er kollegaer - man er derimod venner, som havde man været det hele livet. At være ungdomsguide er hårdt, meget hårdt, men de oplevelser man får, og de bekendtskaber man gør sig, gør at man har verdens fedeste sommer - og verdens fedeste job.

Ayia Napa Guide

 

HVORDAN BLIVER JEG GUIDE?

Vi bliver ofte spurgt om hvordan man bliver Uptours guide. Det er et godt spørgsmål med et meget enkelt svar:

Uptours ansætter direkte igennem Utopia Guideschool, der har to skoler om året.
Her kan du blive uddannet til verdens sjoveste arbejde!

Læs mere her: www.guideschool.dk

Guideskole